Makro: Maloobchodní prodej Německa v září překvapivě zpomalil

02.11.2010 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Maloobchodní prodej sedmi spolkových zemí v září výrazně zpomalil o 2,3% a následoval revidovaný 0,4% pokles v srpnu a růst o 0,6% v červenci, uvedl...

...spolkový statistický úřad. V meziročním srovnání maloobchodní prodej Německa zpomalil růst z 3,1% na 0,4%. Většinový konsenzus v říjnu předpokládal růst o 0,5%.

Tržby za potraviny, nápoje a tabákové výrobky meziročně klesly o 3,5%, z toho prodej supermarketů a hypermarketů zpomalil o 3,7%, ostatní prodej o 1,7%. Prodej položek mimo potravin meziročně rostl o 3,1%, avšak pomaleji než v srpnu. Tržby v lékárnách, za kosmetické a zdravotnické výrobky o 2,0%, v prodejnách nábytku, stavebninách a domácích potřebách o 3,0%, ostatní prodej, knihy, šperky o 2,9%, v prodejnách textilu, oblečení a obuvi o 5,3% a v obchodních domech o 4,7%. Prodej internetu a zasilatelských služeb meziročně zpomalil o 3,0%. Bez započtení čerpacích stanic maloobchodní prodej v září meziročně rostl o 0,5%.

Za prvních devět měsíců letošního roku maloobchodní prodej Německa oproti srovnatelnému období před rokem vzrostl o 1,1%, tržby za potraviny, nápoje a tabákové výrobky klesaly o 0,5% a prodej ostatních položek rostl o 2,4%. Bez započtení PHM maloobchodní tržby rostly o 1,2%. V roce 2009 maloobchodní prodej Německa klesl o 2,5%.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE