CYRRUS - čtyřnásobné zvýšení obchodů!

20.02.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Společnost Cyrrus, a.s. prošla výraznou strukturální změnou, která se odrazila na růstu objemu obchodů. Loňský rok byl pro společnost přelomový, došlo k několika výrazným změnám v organizační struktuře a částečně se obměnil i management společnosti.

Portfolio nabízených služeb je nyní podstatně širší než v minulosti a to o produkty:

  • správa portfolia
  • možnost obchodování na amerických trzích
  • organizace dražeb cenných papírů


Veškeré změny provedené v loňském roce měly za účel zvýšení výkonu společnosti jako celku a rozšíření a zkvalitnění služeb pro klienty. Výsledky hovoří za vše. Celkový objem transakcí s cennými papíry přesáhl 32 miliard korun, což je trojnásobný objem obchodu v porovnání s r.2001. Vzrostl zájem zejména o obchodování s bondy, kde objem obchodů dosáhl téměř 19 miliard korun. Obchody s akciemi přesáhly objemu 13 miliard korun. Společnost zatím nemá k dispozici auditované hospodářské výsledky za rok 2002, ale předpokládaný hospodářský výsledek bude bezesporu kladný. Cyrrus, a.s. očekává zisk přes 2 miliony korun.

V letošním roce očekává ředitel společnosti Ing. Jiří Loubal pokračování dynamického růstu výkonů společnosti a dodává: "Soustředíme se hlavně na podporu zvýšování počtu klientů pro obchodováni ve SPAD různými marketingovými aktivitami v rámci celé ČR. Zatím je o naše produkty zájem, nevidím důvod k pesimismu".

V letošním roce požádá Cyrrus Komisi pro cenné papíry  o rozšíření licence na poskytování úvěrů nebo půjček zákazníkovi, což by mělo zjednodušit vztahy s klienty v oblasti nejrozšířenějšího produktu společnosti - maržových obchodů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE