Dnes večer přijde odpověď na spousty otázek

03.11.2010 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Pozornost se nyní upírá na předpokládané večerní ohlášení..

Měnový  pár EUR/USD včera prorazil trojúhelníkovou formaci  a dostal se až k 1.4050 a po proražení se k ní opěr vrátil na pullback/throwback. Na trhu ale stále vládne velká nervozita související se zasedáním centrálních bankéřů v USA. Ti by dnes měli oznámit, že FED přistoupí k druhé vlně kvantitativního uvolnění, což se dá přeložit jako znehodnocení měny. Zatím tedy nechceme vstupovat do rizikový pozic. Pro dnešní den nebudu určovat ani žádné technické S/R úrovně pro hlavní měnové páry, protože na nich dnes opravdu nezáleží.

Včerejší výsledek voleb v USA ukázal vítězství republikánů do dolní komory kongresu a naznačuje tak, že prezident Obama bude mít velmi obtížné při dalším prosazování svých záměrů. Pro trh to zatím nemělo žádný velký vliv a veškerá pozornost se nyní upírá na předpokládané večerní ohlášení dalšího kola kvantitativního uvolňování.

Trh počítá s tím, že FED oznámí kvantitativní uvolňování, tedy nákup státních dluhopisů v rozsahu 500 mld. amerických dolarů. Vyšší částka by znamenala tlaky na oslabení dolaru, naopak nižší částka by americké měně mohla pomoci (Tím oslabení EUR/USD).

Vše je ale zatím pouze spekulace a stále není jisté jak velký a jakou formu/způsob bude mít nákup státních dluhopisů. Velkým překvapením by bylo, kdyby se FED dnes neodhodlal k žádnému razantnímu kroku. Očekáváme, že finanční trhy do času vyhlášení se budou pohybovat v range. Jednoduše se nikdo neodváží vstupovat do velkých pozic před rozhodnutím americké centrální banky. Jistě ale není potřeba zmiňovat, že bez ohledu na to, co Ben Bernanke řekne a jak to řekne, bude trhy po jeho vyhlášení zmítat extrémní volatilita a výsledkem budou prudké výkyvy v cenách.

Dnes večer sledujte trhy v čase 19:15….

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE