Rodina podílových fondů HVB Bank se rozrostla

20.02.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


HVB Bank nově zařadila do své nabídky zahraničních otevřených podílových fondů "HVB Fond peněžního trhu PLUS", který představuje  formu kolektivního investování s minimálním rizikem v českých korunách. "Zařazením korunového zahraničního fondu tak vycházíme vstříc zejména těm klientům, kteří v současné době nízkých úrokových sazeb hledají alternativní a bezpečné formy zhodnocení svých korunových úspor", komentuje rozšíření nabídky Jan Prachař, vedoucí oddělení cenných papírů HVB Bank.

HVB Fond peněžního trhu PLUS je v nabídce banky výjimečný z řady hledisek:

  • fond s krátkým investičním horizontem (od 6 měsíců)
  • fond s nízkou vstupní investicí (od 10.000,- CZK)
  • fond s nízkou úrovní rizika

Dalšími přednostmi jsou jeho reinvestiční forma a pro privátní investory rovněž možnost daňové optimalizace. Uvedení nového korunového fondu na trh navíc doprovází časově omezené cenové zvýhodnění, kdy investor nehradí vstupní poplatek (akční nabídka platí do 31. 3. 2003).

HVB Fond peněžního trhu PLUS je během posledních tří měsíců další zajímavou alternativou pro alternativní zhodnocení peněz. "V listopadu loňského roku jsme jako jedna z prvních bank uvedli na trh bezkupónový korunový dluhopis "ZERO Bond" pro širokou veřejnost. Během velmi krátké doby jsme prodali tento cenný papír v celkovém objemu 1,2 miliardy korun. To nám potvrdilo správnost rozhodnutí rozšířit možnosti investování o další korunové instrumenty", dodává J. Prachař.

V současné době tvoří portfolio HVB Bank 47 licencovaných podílových fondů, které spravují investiční společnosti ze skupiny HVB Group (konkrétně jde o Capital Invest, Activest a Bank von Ernst). Nový fond patří do portfolia první ze jmenovaných, která působí na mezinárodních finančních trzích již více než 30 let. Capital Invest nyní spravuje cca 280 fondů s celkovou správou aktiv ve výši 18 mld. EUR.

V druhé polovině února banka emituje další bezkupónový dluhopis "ZERO Bond", tentokrát v EUR, se splatností k 31. 12. 2005. Pro letošní rok HVB Bank dále plánuje rozšířit rodinu podílových fondů o produkty, které nejvíce kopírují zájem a poptávku individuálních investorů.

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE