Forexový blog Kena Vekslera: Útlum v ochotě riskovat se nekoná

09.11.2010 | , Saxo Bank
INVESTICE


Asijské akciové trhy dnes ráno uzavřely v mírně pozitivním pásmu, a to i navzdory včerejším komentářům z Číny (ohledně omezení...

...přílivu „horkých“ peněz), které měly zjevně utlumit ochotu riskovat, ale nestalo se…
Jak jsem uvedl minulý týden, zdá se, že USD se pokouší o mírné zotavení, ale říkat tomu v této fázi jinak by bylo víc než předčasné. Kurz EURUSD klesá, zatímco kurz USDCAD spolu s AUDUSD atd. stoupá.
Můj celkový pohled se nemění. Během dne nás čeká obchodní bilance Velké Británie (která by sama o sobě neměla být nijak hvězdná) a mohla by vést k další kapitulaci GBPUSD. U tohoto páru věnujme zpočátku pozornost úrovni 1,6080 a níže pak snad i 1,6030. K tomu, aby se kurz během dnešního obchodování dostal ještě níže, by bylo zapotřebí poměrně značného úsilí, kterého se podle mého názoru dnes dočkáme, zvlášť ve světle neuvěřitelného kolísání, které tento pár zaznamenal v noci.
EURUSD se stále snaží dosáhnout čáry v písku, kterou je úroveň 1,3750, a i když se k ní prodírá jen velmi pomalu, přikláním se k názoru, že se toho brzy dočkáme. Dnes nás sice žádná data, která by k tomuto pohybu mohla přispět, nečekají, ovšem vzhledem k tomu, že se pod ostřejší světlo reflektorů opět dostávají periferní země eurozóny, mohla by v celkovém vývoji situace sehrát zajímavou roli dnešní aukce řeckých 6měsíčních dluhopisů v celkové hodnotě 300 mil. EUR. Nehledě na to, že Řekové (kteří se možná trochu nechali unést sami sebou) prohlašují, že je rozhodně nelze srovnávat s Irskem, protože tak špatně na tom zdaleka nejsou… Tak tedy uvidíme…
Pokud jde o můj názor na USDCAD, dnes vystoupí se svým prohlášením M. Carney z BoC, který možná jenom potvrdí mou domněnku, že současný silný CAD více škodí, než pomáhá, a vzhledem k tomu, že se proslýchá, že většina stop-lossů se nachází nad úrovní 1,0080 a výše až k 1,0130, možná výsledkem jeho rétoriky bude prudké posílení USDCAD. Je sice pravda, že současná vysoká cena zlata (nad 1410 USD) je protiváhou, která bude bránit oslabení CAD; na druhou stranu se ale musím i v tomto případě ptát, jak dlouho bude trvat, než nastane korekce i u zlata?
A konečně pro ty, kterým se podařilo otevřít krátké pozice v AUDJPY – pravděpodobně se vyplatí v těchto pozicích ještě nějakou chvíli setrvat… USDJPY včera zakopl a stejně tak AUDUSD není příliš ve své kůži. Prozatím u tohoto pohybu stále cíluji na 80,30 a následně na 79,80.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE