Jak si stojí koruna, euro a dolar

26.02.2003 | , Ruesch International
INVESTICE


V úterním obchodování se koruně podařilo smazat částečně kurzové ztráty z minulého týdne. Koruna profitovala z příznivého výsledku zahraničního obchodu, který byl zveřejněn v pondělí.

V úterním obchodování se koruně podařilo smazat částečně kurzové ztráty z minulého týdne. Koruna profitovala z příznivého výsledku zahraničního obchodu, který byl zveřejněn v pondělí. Trh po otevření na úrovni 31,68 CZK/EUR zamířil směrem k hladině 31,50 CZK/EUR. Tuto hranici se koruně nepodařilo prolomit a v odpoledních hodinách kurz zamířil zpět hranici 31,60 CZK/EUR, kde i trh uzavíral. Na domácí události nebude zbytek týdne bohatý. Zítra zasedá bankovní rada ČNB, všeobecně se předpokládá ponechání současné úrovně nastavení úrokových sazeb.

Vývoj směnného kurzu koruny vůči americkému dolaru byl volatilnější. Koruna otevírala trh na 29,35 CZK/USD a ihned zamířila k hladině 29,20 CZK/USD. Po vzoru z eurokorunového trhu pak domácí měna zamířila zpět až k hladině 31,35 CZK/USD. Se zveřejněním nepříznivých čísel z americké ekonomiky koruna opět zamířila k hladině 31,20 CZK/USD, po rychlé korenci uzavírala na 29,38 CZK/USD. Americká spotřebitelská důvěra klesla na nejnižší úroveň za posledních deset let. V únoru dosáhla úrovně 64,0 po předchozí úrovni 78,8 bodu. Překvapením bylo zveřejnění příznivého indexu podnikatelského klimatu Ifo z německé ekonomiky. Index vzrostl v únoru na úroveň 88,9 z lednové úrovně 87,4.

Dnes bude zveřejněn německý a britský ukazatel HDP za čtvrté čtvrtletí.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

Ing. Roman Kmoníček  

Články ze sekce: INVESTICE