Forex: Intradenní komentář pro EUR/USD

25.11.2010 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Evropské měně se ani v průběhu včerejší obchodní seance vůči dolaru nedařilo.

Evropské měně se ani v průběhu včerejší obchodní seance vůči dolaru nedařilo. Měnový pár EUR/USD včera opět znovu oslaboval a dostal se ze svých ranních úrovních okolo 1.3400 až k současnému minimu 1.3284. Momentálně se obchoduje za 1.3350. Dokonce EURu včera nepomohlo ani to, že Irsko představilo ambiciózní plán ke stabilizaci veřejných financí. Svoji roli mohl sehrát i dnešní svátek v USA, když velcí hráči na trhu v průběhu včerejší obchodní seance uzavírali své otevřené pozice.

Z technického pohledu:

EUR/USD klesá z pondělní high 1.3785 a momentálně našel svůj support na 1.3284. Momentálně je otevřena evropská obchodní seance a eurodolar se drží mezi 1.3300 a 1.3350. EURUSD zůstává stále v medvědí náladě nad obavami eurozóny. Aktuální silná rezistence leží na 1.3400/20, kde v případě proražení by trh mohl začít bojovat o 1.3460 a dále pak 1.3510. Naproti tomu v případě poklesu pod 1.3284 by trh mohl najít svůj další support na 1.3230.


Z fundamentálního pohledu:

V průběhu včerejší obchodní seance bylo zveřejněno velké množství makro data z eurozóny i z USA. Data skončila celkově se smíšenými výsledky. V eurozóně se oproti očekávání zlepšil německý IFO index ale na druhou stranu nové průmyslové objednávky za celou eurozónu zklamaly hlubším propadem. Zprávy pro americký dolar v USA bylai také smíšené, kde tamní objednávky zboží dlouhodobé spotřeby zklamaly a mírně také prodeje nových domů. V dobrý výsledek překvapili nové žádosti o podporu v nezaměstnanosti, které poklesly na 407 tisíc žádostí.

Dnešní ekonomický kalendář nenabídne žádné důležité zprávy. V USA je státní svátek (Den díkuvzdání), což by mělo mít za následek sníženou volatilitu a likviditu na trhu.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE