Česká burza RM-SYSTÉM nabízí nový inteligentní pokyn

15.12.2010 | , RM-Systém
INVESTICE


(Praha 15.12.2010) RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů nově nabízí investorům možnost využít inteligentního aukčního pokynu Stepper a tímto způsobem nakoupit nebo prodat cenné papíry za co nejvýhodnější cenu.

RM-SYSTÉM jako jediná burza v Česku nabízí pokyn typu Stoploss přímo na úrovni obchodního systému burzy. Nyní k němu přidává další - pokyn typu Stepper. Informace potřebné pro nastavení jeho chování na trhu jsou vedeny přímo v obchodním systému burzy a nejen profesionální obchodníci s cennými papíry, ale zejména jejich klienti tak získávají možnost nejrychlejší reakce na cenový vývoj cenných papírů. I nejmenší klient má nyní schopnost konkurovat sofistikovaným systémům na podávání pokynů velkých obchodníků. Samozřejmě je nutné, aby účastníci trhu nabídli pokyn Stepper ve svých aplikacích svým klientům.

Jak Stepper funguje? Stručně řečeno: tento inteligentní pokyn má za cíl nakoupit nebo prodat za co nejvýhodnější cenu - při nákupu se postaví o krok nad nejlepší konkurenční poptávku, při prodeji pod nejlepší konkurenční nabídku, a to vždy s omezením limitní cenou (nejvyšší cenou, za kterou je investor ochoten nakoupit, nebo nejnižší cenou, za kterou je ochoten prodat). Tím obsazuje pozici nejlepší poptávky/nabídky, ale zbytečně v případě nákupu nezvedá a v případě prodeje nesnižuje cenu. Užitečným doplňkovým parametrem je tzv. „ignorované množství", jež zajišťuje, že se pokyn nebude cenově přebíjet s objemově nevýznamnými objednávkami jiných účastníků trhu.

„Stepper je nástrojem pro efektivnější obchodování s cennými papíry, věříme, že jej zejména retailoví investoři ocení. Slibujeme si od něj zúžení spreadu kotovaných cenných papírů a zvýšení likvidity trhu. RM-SYSTÉM, česká burza cenných papírů jeho zavedením opět potvrzuje postavení technologicky vyspělého trhu vstřícného i k drobným investorům," komentuje novinku David Hybeš, člen představenstva.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE