Koruna stagnovala

16.12.2010 | , Ruesch International
INVESTICE


Včerejší obchodování koruny vůči euru kopírovalo vývoj z předchozích dnů, kdy se domácí měna držela v relativně úzkém pásmu.

Ve vztahu k americkému dolaru dnes koruna otevírá slabší, když dolar opět pokračoval v růstu a do značné míry již vymazal své předchozí ztráty. Dolaru pomohly další příznivé ekonomické výsledky v podobě průmyslové výroby za listopad, která vzrostla na 4-měsíční maximum při růstu o 0,4%. Euro na druhou stranu se v rámci včerejší seance ocitla pod značným tlakem, ve vztahu ke švýcarskému franku se dokonce dostalo na historické minimum, když agentura Moody’s udělila Španělsku negativní výhled.

Dnes v Bruselu zaháji summit představitelů eurozóny, kteří se budou snažit sestavit konkrétní protikrizová opatření v boji se současnými dluhovými problémy v Evropě. Pokud by však nebylo dosaženo žádného konsensu, hrozil by euru další propad vzhledem k neochotě investorů držet déle své pozice. Z dnešních evropských dat stojí za pozornost prosincový předběžný průzkum PMI z oblasti výroby a služeb, v USA budou zveřejněny údaje o počtu stavebních povolení a počet nově zahájených staveb spolu s pravidelnými žádostmi o podporu v nezaměstnanosti.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

David Klatovský

Články ze sekce: INVESTICE