Fond ČSOB Světový Click+ 1 - další alternativní investice

04.04.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Jistota nejméně 4% výnosu a zajištění vyplacení vkladu - to jsou hlavní výhody, které nabízí zájemcům o bezpečné investování nový zajištěný fond ČSOB Světový Click+ 1.

Kromě vyplacení plné výše investované částky zajišťuje investiční strategie fondu také nejméně čtyřprocentní celkové zhodnocení investice. "Běžné bankovní produkty dnes neposkytují příliš lákavé výnosy. Alternativou k jejich využití může být bezpečný způsob investování - tedy investice do zajištěných fondů. Ty investorům garantují při splatnosti vyplacení vkladu v plné výši, zároveň nabízejí možnost dosažení výnosu vyššího než například u termínovaných vkladů", popisuje investice do zajištěných fondů Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. "Více než 2 miliardy korun investovaných do zajištěných fondů ČSOB za poslední tři roky nám potvrzují stoupající poptávku po tomto typu fondů. Proto se jejich nabídka neustále rozšiřuje, jen v letošním roce chystáme otevření dalších čtyř zajištěných fondů," dodává Jan Barta.

Šestitýdenní upisovací období, v němž je možné investovat do fondu ČSOB Světový Click+ 1 za zvýhodněných podmínek (tj. se vstupním poplatkem 2% při minimálním vkladu 30.000 korun) probíhá až do 16. května 2003. Fond má splatnost za 4 roky a 4 měsíce, je ovšem možné z něj kdykoliv vystoupit. ČSOB Světový Click +1 nevyplácí žádné dividendy, veškeré výnosy se promítají do celkového obchodního jmění fondu, a tedy i do hodnoty podílů jednotlivých investorů. Fond ČSOB Světový Click+ 1 je součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fond spravovaný finanční skupinou ČSOB/KBC byl založen v Lucembursku a podléhá dozoru lucemburské Komisi pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry.

... tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE