Komodity: Zlato v býčím trendu po zveřejnění inflace v Číně a Velké Británii

15.02.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Po včerejším posílení o 0,6 % dnes zlato opět roste. Během ranní a dopolední obchodní seance se dostalo až na 1372 USD/oz. s dosavadním zhodnocením...

...0,5 %. Hlavním motorem se dnes staly nová data z Číny. Index CPI vzrostl o 4,9 % místo očekávaných 5,4 %. Nižší růst indexu spotřebitelských cen vyvolal spekulace, že by čínská centrální banka mohla omezit své snahy ochladit ekonomiku. Investice do zlata se také často považují za ochranu proti inflaci, u které se v příštích měsících očekávají další růsty.

Dalším fundamentem, které pomohl zlatu dobývat ztracené pozice, bylo zveřejnění indexu CPI ve Velké Británii. Ten v minulém měsíci vyskočil z prosincových 3,7 % na 4,0 %. Přestože statistiky byly velmi blízko očekávání, cena zlata dostala opět růstový impuls.

Dnes nás čeká ještě řada fundamentů, které mohou cenu zlata ovlivnit. Ve 14:30 se projeví maloobchodní prodeje v USA a výrobní index z oblasti New Yorku. Později pak budou zveřejněna data ze stavebnictví a míry tvorby zásob v americké ekonomice, u nich se však už očekává pouze mírný dopad.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE