Komodity: Cena zlata klesla na dvoutýdenní minimum

04.04.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Cena nejcennějšího kovu v pátek klesla na dvoutýdenní minimum v očekávání, že americká centrální banka brzy zpřísní monetární politiku, což omezí...

...poptávku po drahých kovech jakožto alternativní investice. Další zlepšení ekonomiky a rostoucí inflační tlaky avizují Fedu, aby v červnu ukončil druhé kolo kvantitativního uvolňování. Zaměstnavatelé vytvořili v průběhu březnu více míst, než se předpokládalo a míra nezaměstnanosti klesla na dvouleté minimum 8,8%.

Nejaktivnější červnový kontrakt zlata s dodáním na Comex v New Yorku v pátek klesl o 11 dolarů a zakončil na $1 428,90 za trojskou unci. Zaznamenal největší korekci od 15. března. Před týdnem posunul hranici historického maxima na $1450 a odrážel probíhající boje v Libyi, situaci po zemětřesení v Japonsku a prohlubující se dluhovou krizi v Evropě. V březnu cena zlata posílila zhruba o 2%, od počátku roku pak o 0,9%.

Ve čtvrtek prezident Fedu Richmond Jeffrey Lacker, který není člen hlasovacího panelu FOMC navrhl, aby s ohledem na nejnovější ekonomická data centrální banka přezkoumala a následně snížila plánovaný nákup dluhopisů za 600 miliard dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE