Jak si stojí koruna, euro a dolar

27.05.2003 | , Ruesch International
INVESTICE


Za nízké likvidity se v pondělním obchodování koruně podařilo mírně posílit vůči společné evropské měně. Příčinou bylo zveřejnění revize deficitu zahraničního obchodu za první čtvrtletí z 14,85 mld. Kč na 7,1 mld. Kč.

Za nízké likvidity se v pondělním obchodování koruně podařilo mírně posílit vůči společné evropské měně. Příčinou bylo zveřejnění revize deficitu zahraničního obchodu za první čtvrtletí z 14,85 mld. Kč na 7,1 mld. Kč. Hodnota vývozu v tomto období se zvýšila o 7,4 miliardy korun na 330,9 miliardy korun, hodnotu dovozu ČSU naopak snížil o 0,3 miliardy na 338,0 miliardy CZK. Zahraniční obchod za měsíc duben skončil deficitem 8,8 mld. CZK.

Ve vztahu k americkému dolaru koruna stále profituje z oslabené pozice americké měny na světových devizových trzích. Koruně se podařilo z otevírací úrovně nad 26,60 CZK/USD posílit pod úroveň 26,50 CZK/USD, kde i obchodování uzavírala.

Dnes by se s návratem obchodníků měla aktivita na devizovém trhu opět zvýšit. Pro dnešní den bude důležité sledovat zejména ukazatel americké květnové spotřebitelské důvěry, z evropské ekonomiky se dočkáme zveřejnění ukazatele platební bilance.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

Ing. Roman Kmoníček

Články ze sekce: INVESTICE