Time Warner přes pokles zisku překonal očekávání

04.05.2011 | , Fio banka
INVESTICE


Americký mediální gigant Time Warner dnes zveřejnil hospodářské výsledky za první kvartál, kterými pravděpodobně potěšil své...

...akcionáře. Analytické odhady byly překonány hlavně díky zvýšeným příjmům z reklamy, kterým napomohl turnaj NCAA, na kterém společnost poprvé spolupracovala s CBS.

Prodeje společnosti 6,683 mld. EUR zaznamenaly nejen meziroční nárůst o 5,71 %, ale dokázaly předčít i odhad analytiků o 3,55 %. Zklamáním mohl být meziroční pokles zisku o 10,22 % na 641,9 ml. USD, i když analytici očekávali pokles až na 623,50 ml. USD. Předčít odhad 0,559 USD tak dokázal při 0,58 USD i zisk na akcii.

Televizní divize společnosti (patří sem Turner Broadcasting a HBO) dosáhla růstu tržeb o 18 % na 3,5 mld. USD, z toho 9 % růst předplatitelů díky mezinárodní expanzi, 31 % růst tržeb z reklamy, hlavně kvůli turnaji NCAA, a 48 % za prodeje práv na vysílání pořadů HBO, především The Pacific, Sex and the City a Boardwalk Empire. Očištěný provozní zisk vzrostl pouze o 2 %, když se společnosti zvyšovaly programové náklady, především právě kvůli nákladům na turnaj NCAA.
Prodeje filmové divize poklesly meziročně o 3 % na 2,6 mld. USD, hlavně kvůli výjimečně zvýšeným prodejům minulého roku, kdy prodeje divize vzrostly díky Sherloku Holmesovi a The Blind Side (Zrození šampiona).
Prodeje vydavatelské divize se při 798 ml. USD prakticky nezměnily.

V prvním kvartále společnost skoupila 37 milionů akcií v hodnotě 1,3 mld. USD

Analytici oslovení agenturou Bloomberg doporučovali před zveřejněním výsledků v 20 případech „kupovat" a v 10 „ držet", žádný pak nedoporučoval prodej akcií. Cíl pro akcii byl v průměru 41,35 EUR.

Akcie společnosti (TWX) včera uzavřely o 0,45 % níže na 37,73 USD.


Pavel Šlechta
Fio banka, a.s.

Autor článku

Šlechta Pavel  

Články ze sekce: INVESTICE