KIT Digital: Za 1Q 2011 opět ve ztrátě kvůli nákladům na akvizice

10.05.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

KIT Digital reportoval za první čtvrtletí tohoto roku meziroční nárůst tržeb o 98 % na 34,5 mil. USD, k čemuž výrazně přispěla konsolidace nových akvizic (organický růst +38 % r/r). Provozní zisk (EBITDA) pak dosáhl 7,1 mil. dolarů. Nicméně na úrovni čistého zisku společnost vykázala ztrátu ve výši 12,5 mil. USD. Kromě nákladů na reorganizaci a začlenění nových akvizic (12 mil. USD) byla ztráta zapříčiněna také kompenzacemi ve formě akcií (2 mil. USD), odpisy (2,4 mil. USD) a přeceněním podmíněných plateb spojených s předchozími akvizicemi (2,9 mil. USD).

K dalšímu vývoji management řekl, že aktivita na poli akvizic výrazně zpomalí a společnost se bude nadále soustředit na organický růst. Tržby by podle výhledu společnosti měly dosáhnout 48 mil. USD ve druhém čtvrtletí roku a 210 mil. USD za celý rok 2011. Druhá polovina roku by také již neměla být v takové míře ovlivněna náklady na integraci akvizic.

Celkově hodnotíme čísla neutrálně, společnost víceméně reportovala to, na co jsou investoři již zvyklí. To znamená rychlý růst tržeb, zisk na provozní úrovni a výrazná ztráta na úrovni čistého zisku. Co však vnímáme pozitivně, jsou komentáře o omezení dalších akvizic a stabilizaci nákladů ve druhém pololetí roku, což by mohlo pomoci k lepší transparentnosti a predikovatelnosti výsledků společnosti a tím také k vyššímu zájmu investorů o akcie KIT Digital.

Autor článku

Milan Lávička  

Články ze sekce: INVESTICE