Forex: EUR USD – technická a fundamentální analýza

20.05.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Technická a fundamentální analýza pro měnový pár EUR USD.

Včerejší obchodní seance pro EUR/USD jednoznačný trend. Cena se po většinu dne pohybovala v pásmu 1,42 až 1,43. Až v samotném závěru dne po zveřejnění slabých makroekonomických údajů z USA se trh rozjel nad hranici 1,43, kde ale setrval i během nočního obchodování.

Technická analýza:
Korekční rally, které začalo na 1,4050, dále pokračuje a cena prorazila zpět nad hodnotu 1,4300. Nicméně každý další růst z této hladiny by měl být limitovaný oblastí 1,4400 – 1,4500. Potom bychom měli  hledat formaci s novým nižším vrcholem, jenž by podpořila následující významnější pokles zpět pod 1,4050. A pouze zavírací cena zpět nad 1,4500 na denním grafu by situaci obrátila.

Fundamentální analýza:
Kromě nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, které v minulém týdnu klesly více, než s čím počítal trh, ostatní statistiky z největší světové ekonomiky zklamaly. Americký trh nemovitostí se nadále topí ve velkých problémech, kde nejsou prakticky žádné známky trvalejšího oživení. I zveřejněné předstihující indikátory ukazují také na výraznější zpomalení ekonomické aktivity. Minule byli investoři povzbuzeni pozitivními ekonomickými zprávami a předvídali zvyšování úrokových sazeb ze strany FEDu. Nicméně nyní v posledním přívalu špatných zpráv z ekonomiky je zvýšení sazby nepravděpodobné a k tomu se ještě přidali spekulace, že FED prodlouží program kvantitativního uvolňování, což by ještě více podkopalo sílu dolaru.

Dnešní ekonomický kalendář nenabídne již žádné zajímavé data. Budou zveřejněny pouze méně sledované ceny průmyslových výrobců v Německu a údaje o platební bilance v eurozóně.

Team www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE