JSW: Primární úpis akcií

13.06.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


...

...

JSW je polská těžařská společnost, která se zabývá produkcí koksovatelného uhlí a koksu, a je největším těžařem koksovatelného uhlí v EU. Majoritním vlastníkem je stát, který plánuje v nadcházejícím primárním úpisu akcií prodat 33,1 % akcií.

JSW vstupuje na trh v příznivém prostředí vysokých cen uhlí. Dále se čeká, že poptávka po oceli, pro jejíž výrobu je uhlí nezbytné, poroste v následujících letech tempem kolem 5-6 %.
Férovou cenu akcií JSW jsme na základě DCF vypočetli na 131 PLN na akcii. Tuto hodnotu podporuje také relativní srovnání s nejbližším konkurentem, NWR, kdy se cena vypočtená na základě násobku EV/EBITDA2011 pohybuje na téměř stejné úrovni (129 PLN). Doporučujeme účastnit se IPO polské těžařské společnosti JSW s maximální cenou 131 PLN na akcii, která odpovídá námi vypočtené fundamentální ceně. Očekáváme, že o akcie JSW určitě bude zájem ze strany polských penzijních fondů. Akcie JSW by v jejich portfoliích mohly nahradit jiného těžaře z regionu – NWR.

Pro naše klienty zprostředkováváme účast na IPO společnosti JSW. Případné bližší informace o možnosti účasti získáte na telefonních číslech: 221 710 628 a 221 710 130.

Autor článku

Bohumil Trampota  

Články ze sekce: INVESTICE