SABMiller usiluje o Foster’s

21.06.2011 | , Fio banka
INVESTICE


Druhý největší výrobce piva na světě bude dále sledovat Foster’s Group, i když australská společnost odmítla aktuální nabídku ve...

...výši 10 mld. USD.

Foster's sídlící v Melbourne vyčlenila minulý měsíc svoji jednotku zaměřenou na víno. Po nabídce SABMilleru ve výši 4,9 USD za akcii, vyskočily akcie australské firmy o 14 % až na 5,14 USD. Nabídka by mohla nastartovat bitvu o Foster's. Japonské Asahi Breweries a mexické Grupo Modelo SAB de CV také patří mezi potencionální zájemce o společnost. Dá se však očekávat, že SABMiller svou nabídku ještě navýší, aby tak získal největšího australského výrobce piva pod svá křídla. Prvotní částka nabízela 10% prémii nad dvacetidenním průměrem ceny akcií do včerejšího dne. Případná akvizice by byla největší od převzetí firmy Angeuser-Busch Cos. společností InBev NV za 52 mld. USD v roce 2008.
Generální ředitel Foster's John Pollaers nyní představuje novou značku, která bude cílovat na mladší spotřebitele a má přitáhnout zpět spotřebitele, kteří tíhnou ke sladším nápojům, jako jsou pre-mixy.


Foster's (FBW) roste v Německu o 12,45 % na 3,83 EUR.
SABMiller (BRW1) ztrácí 2,13 % na 24,36 EUR.

Zdroj: Bloomberg


Rudolf Plachý
Fio banka, a.s.

Autor článku

Plachý Rudolf  

Články ze sekce: INVESTICE