Polský trh dnes v záporu

27.06.2011 | , Fio banka
INVESTICE


Polský index WIG 20 dnes oslabuje o 0,60 % na 2784,85 b...

...

Projevuje se tak negativní vliv nervozity ohledně situace v Řecku. K růstu nepřispělo ani dnešní prohlášení jednoho z členů bankovní rady polské centrální banky, který řekl, že zvyšování úrokových sazeb ještě nemusí být u konce.

Největším propadlíkem je dnes biotechnologická společnost Bioton (BIO; -6,67 %). Z významnějších titulů to jsou rafinérská společnost Grupa Lotos (LTS; -2,77 %), u které se negativně projevuje klesající cena ropy, dále pak energetika ČEZ (CEZ; -2,35 %), která nadále ustupuje z dvoutýdenního maxima z minulého týdne. V podobné situaci se nachází i developer Globe Trade Centre (GTC; -1,98 %).

V plusu se v této chvíli nachází pouze těžařská společnosti KGHM (KGH; +0,58 %) a telekomunikační společnost Telekomunikacja Polska (TPS; +0,37 %).

Mezi tržními segmenty dnes největší ztráty zaznamenávají spotřebitelské zboží (-3,75 %) a technologie (-1,77 %). Dobře se naopak daří telekomunikacím (+0,37 %), které táhne TPS a dále pak těžařům (+0,12 %), u kterých stejnou roli plní KGH.


Miloslav Veselý
Fio banka, a.s.

Autor článku

Veselý Miloslav

Články ze sekce: INVESTICE