Akciový index: Zhodnocení podle technické analýzy

10.07.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Trh navázal na předchozí býčí týden a pokračoval v dalším růstu.

Trh navázal na předchozí býčí týden a pokračoval v dalším růstu. Ve čtvrtek index S&P 500 po pozitivních indikací o datech z trhu práce předvedl opět rally, ovšem v pátek se ukázalo, že se míra nezaměstnanosti ještě zvýšila.

Všechny indikátory ukazují na nákupní signál, ale ve čtvrtek začaly vykazovat překoupené podmínky. Index S&P 500 prolomil v pátek 1.7. klesající trendovou čáru, ve čtvrtek 7.7. uzavřel mírně nad maximi z konce května a zdá se, že bude testovat letošní nejvyšší cenu z 2.5. na hodnotě 1370. Páteční pokles po velmi negativních zprávách nakonec nebyl dramatický. Index se ze svého minima 1333 vrátil a uzavřel na 1343. Takže pátek nakonec skončil v červeném pouze 0,7% a týden růstem. Tedy velké vítězství býků.

Nejbližší hladina podpory je na úrovni 1300-1320.


Graf indexu S&P 500

Index volatility Vix se celé čtyři obchodní dny minulého týdne pohyboval ve velmi úzkém pásmu. V pátek bylo zajímavé, že ani při intradenním poklesu indexu S&P 500 o 19 bodů Vix neměl žádnou snahu k dramatickému růstu a uzavřel s nulovým růstem pod hladinou 16. Zde je dlouhodobá hladině, od které se odráží k růstu a je signálem, že trh začíná být překoupený a očekává se krátkodobá korekce. Graf Vix zatím potvrzuje převahu býků.     


Index volatility VIX

Závěr:

Grafy indexu S&P 500 a volatility Vix jsou býčí. Na situaci nic nezměnila ani páteční velmi negativní data z trhu práce. Začíná výsledková sezóna a je pravděpodobné, že výsledky budou lepší než odhadované. To by pak podpořilo další růst akcií. Nejbližší hladiny odporu jsou na 1370 a po jejím překonání 1430. Nejbližší hladina podpory je na 1300-1320.

Autor působí ve forex společnosti fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE