Akcionáři AERA HOLDING buďte na pozoru!

24.07.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Akcionáři společnosti AERO HOLDING, a. s. v likvidaci (Aero Holding) obdrželi nabídku na odkoupení jejich akcií za cenu 36 korun. Pod nabídkou je podepsána společnost Credit Invest Capital & Consulting s.r.o. (Credit Invest Capital & Consulting) a její jednatel...

...Tomáš Taufer. Již 1. srpna 2003 se však bude konat valná hromada Aera Holdingu, která bude schvalovat výplatu zálohy na likvidační zůstatek ve výši 44 korun na akcii.

Na Komisi pro cenné papíry (Komise) i společnost Aero Holding se obracejí akcionáři s žádostí o informace ohledně uvedené nabídky odkupu akcií. Komise v této souvislosti upozorňuje, že tato nabídka může být pro akcionáře nevýhodná. Společnost Credit Invest Capital & Consulting nemá žádné oprávnění vydané Komisí, proto se na ni nevztahuje ani povinnost jednat se svými zákazníky s odbornou péčí. Komise navíc prověřuje její činnost kvůli podezření z porušování zákona.

Akcionáři společnosti Aero Holding obdrželi oznámení o nabídce odkupu akcií spolu se smlouvou o koupi cenných papírů. Pod oznámením i smlouvou je podepsána ostravská společnost Credit Invest Capital & Consulting a její jednatel Tomáš Taufer. Nabídka na odkoupení akcií Aero Holdingu činí 36 korun za akcii. Společnosti Aero Holding již koncem června rozeslala jednotlivým akcionářům oznámení o konání valné hromady, na jejímž programu má být mimo jiné i schválení výplaty zálohy na likvidační zůstatek ve výši 44 korun na akcii. Termín valné hromady je 1. srpna 2003. Jelikož jsou akcie společnosti Aero Holding na jméno, je společnost dle obchodního zákoníku povinna každému akcionáři na jeho žádost vydat seznam všech akcionářů. Společnost Credit Invest Capital & Consulting je podle informací společnosti Aero Holding jejím akcionářem a požádala o tento seznam, který jí tak byla společnost Aero Holding povinna vydat.

...tisková zpráva KCP

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE