Burzovní terminál pro klienty Fio

24.07.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Nová aplikace Streamer, kterou svým klientům nabízí společnost Fio, umožňuje přenos kontinuálního proudu dat z burz přímo do počítačů klientů. Uživatelé této služby mohou být navíc okamžitě upozorňováni na dosažení stanovených hodnot kurzů vybraných akcií.

Standardní internetové obchodní aplikace a zpravodajské stránky poskytují z burz zpožděná data nebo je nutno je pro zjištění aktuálního kurzu vždy znovu obnovovat. Streamer, jako doplnění aplikace e-Broker, funguje podobně jako burzovní terminál, tedy on-line "nalévá" do klientova počítače každou změnu kurzu na nabídce a poptávce cenného papíru. Podle Jana Franeka, tiskového mluvčího společnosti Fio, Streamer využijí zejména klienti věnující se spekulativním obchodům, pro které je důležitá každá vteřina. Spojení těchto dvou aplikací - obchodní a datové - vytváří  jedinečný systém umožňující ještě rychlejší reakce na situaci na trhu a poskytující ještě komfortnější prostředí.

Prostřednictvím aplikace Streamer je možno najednou sledovat až dvacet akcií. Akcie mohou být vybrány ze všech trhů na nichž je možno prostřednictvím aplikace e-Broker obchodovat (trhy v ČR, USA a SRN).

Uživatel služby má navíc možnost nastavit si aplikaci tak, aby  byl automaticky informován vždy v případě, když kurz některé ze sledovaných akcií dosáhne stanovené hodnoty. Pro zvýšení komfortu uživatelů je dále možno nechat si zobrazovat vývoj kurzu sledovaných akcií ve formě grafu.

Cena za měsíční užívání služby je 1200 Kč, do 30.9. 2003 však platí zaváděcí cena 650 Kč.

V současnosti mohou tuto službu užívat jen klienti společnosti Fio, v budoucnu se však zvažuje o rozšíření nabídky pro další zájemce. Podle Franeka je totiž služba tohoto typu zatím v ČR ojedinělá a kromě Fio ji nenabízí žádný z on-line brokerů.

...tisková zpráva Fio, burzovní společnost

Autor článku


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE