Koruna beze změny

19.07.2011 | , Ruesch International
INVESTICE


Domácí měna se na začátku týdne držela ve vztahu k euru i americkému dolaru bez výraznějších výkyvů na slabších úrovních.

Středoevropské měny i nadále zůstávají pod prodejním tlakem v důsledku zvýšené averze vůči riziku na základě jednání o poskytnutí 2. finanční pomoci Řecku, kvůli které se ve čtvrtek sejde mimořádný summit EU, a jednání o navýšení limitu pro zadlužení USA. Na tyto události včera zareagovala cena zlata, která se vyšplhala na úroveň 1607 dolarů za trojskou unci, což je nové historické maximum indikující aktuální nervozitu investorů z dalšího vývoje.

Určitou naději na zlepšení poskytla včerejší americká data v podobě sentimentu developerů, který se zvýšil na 15 bodu z předchozích 13, což bylo nad odhady trhu. Trh nemovitostí v USA zaznamenal po ukončení vládní podpory v loňském roce dvojitý pokles a jakýkoliv náznak zlepšení je pro americkou ekonomiku pozitivní. Dnes tak bude z USA zajímavý výsledek počtu nově zahájených rezidenčních staveb za červen, z eurozóny se dočkáme německého ekonomického indexu ZEW za červenec.

Ruesch International - specialista na zahraniční platby

Autor článku

David Klatovský  

Články ze sekce: INVESTICE