Euro díky summitu eurozóny výrazně posílilo

22.07.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


EUR/USD v reakci na výsledek summitu EU vylétl až ke svému dvoutýdennímu maximu.

Vrcholní představitelé států eurozóny včera na mimořádném summitu k řešení dluhové krize schválili nový záchranný program pro zadlužené a problémové Řecko. Nová pomoc pro Řecko by měla mít objem 109 miliard eur. Soukromý sektor se do pomoci zapojí do roku 2014 zhruba 37 miliardami eur. Nicméně dle nejnovějších zpráv by výška pomoci měla dosáhnout částky až 159 miliard eur. Zároveň ze zpráv vyplynulo, že záchranný fond eurozóny EFSF bude poskytovat půjčky za nižší úrokové sazby a s delší dobou splatnosti. EFSF by také mohl poskytovat preventivní úvěrové linky všem členským zemím eurozóny.

Včerejší obchodní seance tak byla ve znamení pozitivního sentimentu a euro vůči dolaru (EUR/USD) v reakci na výsledek summitu EU vylétlo až ke svému dvoutýdennímu maximu (růst téměř o 2% až nad úroveň 1,4400). Technické hranice supportu leží na 1.4370 1.4335 1.4300 a naproti tomu hranice rezistence leží na: 1.4410 1.4445 1.4490.


Dnešní ekonomický kalendář nabídne data z eurozóny v podobě důležitého Ifo indexu za červenec, kde se čeká se jeho mírný pokles. Později pak budou zveřejněny průmyslové objednávky za eurozónu. A ze Spojených států se dnes žádných důležitých makro čísel nedočkáme.  

Autor působí ve forex společnosti fxstreet.cz  

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE