Forex: EURUSD si v pondělí za poklidného obchodování připsal + 0,15%

30.08.2011 | , X-Trade Brokers
INVESTICE


Po pátečním projevu šéfa Fedu Benrnankeho, který nikterak trhy nepřekvapil, hlavní měnový pár EURUSD začal nový týden bez výraznějších pohybů a...

...prakticky celý den se pohyboval v relativně úzkém pásmu okolo klíčové hodnoty 1.4500 EUR/USD.

V pondělí nebyly na pořadu dne ani žádné důležité makroekonomické statistiky, vyjma počtu rozjednaných prodejů domů v USA. Čísla meziměsíčně klesla o -1,3% (konsenzus -0,8%), což byl třetí pokles v řadě. Opět jeden z mírných náznaků nezlepšující se americké ekonomické situace.

Dnes je pomyslný makroekonomický kalendář již zajímavější. V odpoledních hodinách se dočkáme indexu spotřebitelské důvěry Conference Board. Tento index postupně klesá z únorových hodnot okolo 70 až na červencovou hodnotu 59.2. Za srpen analytici očekávají další pokles okolo úrovně 52. Výrazné odchýlení od této hodnoty by mohlo být spojeno se zajímavými intradenními pohyby na tomto měnovém páru. Velice důležité bude poté večerní zveřejnění zápisu z jednání FOMC, které by mohlo přinést nové informace o případné akci americké centrální banky.

Z pohledu technické analýzy se ve střednědobém horizontu stále pohybujeme spíše v bočním trendu a můžeme identifikovat poměrně silné bariéry rezistence na úrovních 1.4500 a 1.4550 EUR/USD. Po zdolání těchto bariér je prostor pro výraznější pohyb k vyšším úrovním. Tento předpoklad však velice snadno může zvrátit jakýkoliv negativní sentiment z eurozóny.

Autor: Vladimír Holovka (vladimir.holovka@xtb.cz)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE