Měnové trhy: Intradenní obchodování EUR/USD

30.08.2011 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Dnešní obchodní seanci začal EUR/USD v okolí 1,4500 a krátce před polednem začal silně oslabovat

Měnový pár EUR/USD v průběhu včerejší obchodní seance rychle prorazil úroveň 1,4500 a poté se k této oblasti vrátil zpět, kde po zbytek seance kolísal v relativně úzkém pásmu.

Fundamentální ohlédnutí:
Včera zveřejněné makroekonomické indikátory trhy nijak výrazně nezahýbaly a o nejdůležitější zprávu dne se postaral šéf ECB J. C. Trichet, který ve svém očekávaném projevu uvedl, že přes poslední nepříznivé údaje neočekává, že by se eurozóna vrátila zpět do recese. V hodnocení inflačního vývoje vynechal poučení o rizicích a naopak poznamenal, že rizika střednědobého výhledu na vývoj inflace se nacházejí pod projekcí ECB, která bude zveřejněna na začátku září. Tím utvrdil trhy v tom, že ECB nebude se zvyšováním úrokových sazeb pospíchat.

EUR/USD dnes:
Dnešní obchodní seanci začal EUR/USD v okolí hranice 1,4500 a krátce před polednem začal silně oslabovat až k současné hodnotě 1,4390. Včerejší proražení dlouhodobé trojúhelníkové formace tak lze považovat za falešné (false breakout). Hranice supportu leží na 1.4325 (minima 25/26. srpna) a 1.4260 (minima 19. srpna). Naproti tomu hranice resistance leží na 1.4465/85 (předchozí minima) a dále pak 1.4500 (psychologická úroveň) a 1.4547/48 (včerejší maxima).


Dnešní ekonomický kalendář nabídne nejdůležitější data z USA, kde se dočkáme indexu cen nemovitostí a srpnové spotřebitelské důvěry, která by měla po červencovém dočasném zvýšení opět poklesnout. V podvečer se pak dočkáme zápisu z posledního zasedání americké centrální banky (FOMC zápis).

Autor působí ve forex společnosti fxstreet.cz

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE