Pozor na nevýhodný prodej akcií společnosti ŽS Brno!

17.10.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Komise pro cenné papíry varuje akcionáře před nevýhodným prodejem akcií společnosti ŽS Brno. Fyzická osoba Zdeněk Kasal odkupuje tyto akcie za cenu kolem 700 korun, přestože na burze a či RM-Systému se tyto cenné papíry...

...obchodují za cenu o stovky korun vyšší. Komise navíc schválila povinnou nabídku převzetí majitelům akcií společnosti ŽS Brno, a to za cenu 1528,80 korun. Tuto nabídku již včera španělská společnost OBRASCÓN HUARTE LAIN uveřejnila.

Komise z dostupných informačních zdrojů zjistila, že přibližně od začátku srpna tohoto roku odkupuje prostřednictvím přepážky Střediska cenných papírů Zbyněk Kasal akcie společnosti ŽS Brno za cenu výrazně nižší, než dosahuje kurz těchto akcií na veřejných trzích. Cena většiny nákupů, které Zbyněk Kasal v uvedeném období realizoval, se pohybuje okolo 700 Kč, avšak kurz cenného papíru na burze i v RM-Systému se pohybuje v rozmezí 1100 Kč až 1250 Kč.

Komise v této souvislosti navíc upozorňuje akcionáře uvedené společnosti, že 26. července 2003 vznikla španělské společnosti OBRASCÓN HUARTE LAIN, S. A. se sídlem Calle Gobelas, 35-37, El Plantío - 28023 Madrid, spolu se skupinou osob jednajících ve shodě, povinnost učinit nabídku převzetí majitelům akcií společnosti ŽS Brno. Komise návrh nabídky převzetí dne 1. října 2003 schválila za cenu 1528,80 Kč. Návrh byl uveřejněn 14. října 2003 v Mladé frontě DNES a je závazný po dobu 4 týdnů ode dne jeho uveřejnění. Počínání Zbyňka Kasala Komise nadále šetří.

... tisková zpráva Komise pro cenné papíry

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE