Závěr přece jen v červených číslech

08.12.2011 | , Atlantik FT
INVESTICE


Pražská burza přes nadějné momenty obchodování přece jen končí v záporných hodnotách, když index PX v konečném součtu odepisuje 0,42 % na...

...závěrečnou hodnotu 876,30 bodů. Pozitivním momentem bylo rozhodnutí ECB o snížení klíčové sazby o 25 bps na 1 %, které katapultovalo akcie výše. Pak však přichází vystřízlivění v podobě ne příliš povzbudivých komentářů na tiskové konferenci od guvernéra Draghiho a následný pokles akcií.
Nadějným růstem o 1,44 % na cenu 744,60 Kč končí obchodování s akciemi ČEZ, ale průběh obchodování tak jednoznačný nebyl. Prodejní tlak byl patrný v průběhu celého dopoledne a také polovině odpoledního obchodování. Cena se stabilizovala poblíž hodnoty 730 Kč a přichází růst k cenám 740 Kč. Závěrečný růst na cenu 744,60 Kč jde na vrub závěrečné aukci, ale v současné situaci na trzích příliš nevěřím v další skokové posílení titulu. K zajímavé metě 370 Kč se v úvodu obchodování propadly akcie Telefónica, pak však přichází postupná stabilizace a titul uzavírá poklesem o 0,42 % na ceně 377 Kč. Ještě většími výkyvy prošlo obchodování s akciemi Orca, titul zahájil na cenách 82 Kč, ale ještě v průběhu dopoledne úspěšně atakoval cenu 90 Kč. Závěrečná cena je 85,40 Kč (+2,56 %) a jediné co se dá s určitostí predikovat je pokračování volatilního obchodování tohoto spekulativního titulu.

Autor článku

Michal Znojill

Články ze sekce: INVESTICE