O zajištěné fondy ČSOB byl rekordní zájem

06.11.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Zájem o zajištěné fondy ČSOB ukazuje, že se tímto způsobem snaží lépe zhodnotit své peníze stále více lidí. Poslední dva fondy ČSOB Světový Click+ 4 a ČSOB Reverzní Click, u kterých skončilo zvýhodněné upisovací období dnes, totiž dokázaly dohromady shromáždit téměř...

...jednu miliardu korun. Proti předchozím zajištěným fondům to je u obou fondů až trojnásobně vyšší objem. Na tento úspěch by měly navázat nové dva fondy ČSOB Světový Click+ 5 a ČSOB Světového růstu 1, jejichž upisovací období začíná 3. listopadu a potrvá do 19. prosince.   

ČSOB Světový Click+ 5 je sestaven podle vzoru svých úspěšných předchůdců. Ve srovnání s Clickem+ 4 má však o rok zkrácenou dobu trvání při nezměněném minimálním zajištěném výnosu, který činí 8 procent. Maximální výnos může během tohoto období dosáhnout až 22,8 procenta. Pro ty, kteří chtějí být trochu odvážnější, banka připravila fond ČSOB Světového růstu 1, u něhož se nabízí mnohem širší interval možného výnosu. Maximum není vůbec omezeno a celkový výnos se bude odvíjet od vývoje kurzů na kapitálových trzích. Přes tuto skutečnost i tento zajištěný fond garantuje ke dni splatnosti návratnost minimálně sta procent vložené investice. "Dosažené objemy u předchozích dvou zajištěných fondů nám ukázaly, že můžeme nabízet současně dva různé fondy. Znalost tohoto produktu jako alternativy termínovaných účtů je již poměrně vysoká a umožňuje nám dále rozšířit nabídku našich produktů," uvedl Jan Barta z ČSOB Asset Managementu. "Klienti si tak mohou vybrat strategii, která lépe vyhovuje jejich investičním cílům. Rádi bychom také společně s našimi investory využili příznivých výhledů akciových trhů," dodal Barta.

Fond ČSOB Světový Click+ 5 se zaměřuje na investice do vysoce bonitních dluhopisů a doplňkově také do termínovaných vkladů. Výnosy dluhopisů jsou směněny za záruku minimálního výnos a určitého zisku z nárůstu hodnoty světových akcií. Celková doba trvání fondu činí 4 roky a 4 měsíce. Investiční období u fondu ČSOB Světového růstu 1 bylo stanoveno na 5 let. Stejně jako v případě předchozích zajištěných fondů je samozřejmě možné z obou fondu kdykoli vystoupit, příslib garance se ovšem vztahuje až na konec trvání fondů. Do ČSOB zajištěných fondů je možné stále vstupovat již s poměrně nízkou částkou 10 tisíc korun.

Fond ČSOB Světový Click+ 4 a ČSOB Reverzní Click 1 jsou součástí otevřeného fondu Fund Partners, SICAV. Fondy spravované finanční skupinou ČSOB/KBC byly založen v Lucembursku a podléhají dozoru lucemburské Komise pro dozor nad finančním trhem. Pro činnost na území ČR obdržel povolení české Komise pro cenné papíry. V současné době ČSOB nabízí na všech svých pobočkách více než 100 různých fondů spravovaných v rámci skupiny KBC, která patří mezi největší evropské správce investičních fondů. Obhospodařuje majetek v celkové výši 1500 miliard CZK.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE