25 nových vyhlášek bude regulovat kapitálový trh

02.12.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Komise pro cenné papíry nyní připravuje podle právě schvalovaného zákona o podnikání na kapitálovém trhu a zákona o kolektivním investování 22 vyhlášek, které budou blíže specifikovat některá práva a povinnosti zakotvené v...

... uvedených zákonech. Většina z těchto podzákonných předpisů by měla být účinná již od 1.května 2004. Návrhy všech vyhlášek Komise předkládá do veřejné diskuze, kde se k nim mohou všichni zainteresovaní vyjádřit.

Před rozesláním do oficiálního meziresortního připomínkového řízení uveřejňuje Komise na svých webových stránkách na adrese http://www.sec.cz/script/web/Forum.asp návrhy vyhlášek v rámci procesu tzv. veřejné diskuze. Cílem je dát možnost budoucím adresátům vyhlášek i širší odborné veřejnosti sdělit Komisi své připomínky a náměty k jednotlivým vyhláškám. Poté Komise konečné znění návrhů vyhlášek odešle do meziresortního připomínkového řízení.

Nově připravované zákony o podnikání na kapitálovém trhu a o kolektivním investováním (oba zákony budou projednány na prosincové schůzi Poslanecké sněmovny Parlamentu) předpokládají vydání celkem 25 prováděcích vyhlášek. K vydání většiny z nich zmocňují návrhy zákonů Komisi. Všechny připravované a platné zákony i vyhlášky jsou k uveřejněny na webu Komise.

Zdroj: Tisková zpráva KCP

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE