BASF vykázala zisk v souladu s očekáváním, tržby potěšily

24.02.2012 | , Fio banka
INVESTICE


Společnosti BASF se dařilo díky rostoucím cenám přísad do potravin a léků...

...

Největší světový chemický výrobce vykázal zisk EBIT očištěný o jednorázové položky včetně nákladů na akvizici a restrukturalizaci ve výši 1,51 mld. EUR. To představuje pokles o 15 %. Analytici podle agentury Bloomberg očekávali 1,52 mld. EUR. BASF oznámila, že hodlá vyplatit dividendu ve výši 2,5 EUR na akcii.
CEO německé chemičky Kurt Bock prosazuje plán na snížení expozice společnosti vůči ekonomickým změnám a soustředí se na růst prostřednictvím inovací.
Společnost tento týden oznámila dohodu s Merck KGaA o koupi divize pro výrobu elektrolytu využívaného u li-ion baterií a elektromobilů.
Tržby ve čtvrtém kvartále posílily o 10 % na 18,07 mld. EUR a předčily tak očekávání ve výši 16,95 mld. EUR. Čistý zisk dosáhl na 1,13 mld. EUR při očekávaných 931 mil. EUR. Společnost očekává, že v tomto roce vzrostou tržby i zisk s lepším vývojem ekonomiky ve druhém pololetí 2012.
Ze 42 analytiků oslovených agenturou Bloomberg doporučuje 23 nákup akcií společnosti, 17 doporučuje držet a jen 2 jsou pro jejich prodej.

Akcie (BASF) včera uzavřely na 64,58 EUR.

Zdroj: Bloomberg


Rudolf Plachý
Fio banka, a.s.

Autor článku

Plachý Rudolf  

Články ze sekce: INVESTICE