Euro si drží zisky po dobrých reportech

28.02.2012 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Evropská centrální banka (ECB) dnes přestala přijímat řecké státní dluhopisy jako zástavu pro úvěry.

USD se obchoduje mírně silnější proti většině hlavních měn. Evropské akcie si připisují 0,1% až 0,4% a relativně nejsilnější je EUR a nejslabší je NZD. Ropa WTI se obchoduje na 108,29 a spotové zlato na 1775,60.

Evropská centrální banka (ECB) dnes přestala přijímat řecké státní dluhopisy jako zástavu pro úvěry kvůli včerejšímu snížení ratingu Řecka agenturou S&P do kategorie selektivní platební neschopnosti z kategorie CC. ECB znovu začne řecký dluh jako zástavu přijímat  v polovině března, kdy vstoupí platnost nový rámec zástavové způsobilosti.

Vývoj EUR/USD:

Další solidní aukce před zítřejším vyhlášení LTRO přišla z Itálie, která dnes prodala 5 leté a 10 leté dluhopisy v celkové hodnotě 6,25 miliard eur čímž dosáhla svého cílového pásma. Průměrné výnosy u obou dluhopisů klesly.

Evropská data dnes prozradila, že německá spotřebitelská důvěra GfK se v březnu zlepšila na 6,0 z únorových 5,9; ekonomický sentiment eurozóny se v únoru zvýšil na 94,4 z 93,4 a index podnikatelského prostředí se zlepšil na -0,18 z -0,21.

CBI maloobchodní prodeje ve Velké Británii sice zůstaly v únoru v negativních číslech, zlepšily se ale na -2 z lednových -22. Zhoršující se trh práce a stagnující mzdy ale naznačují, že výhled zůstává negativní.

Americká seance dnes začne ve 14:30 publikováním objednávek statků dlouhodobé spotřeby, které by se měly za leden propadnout o 0,8% po prosincovém 3% růstu. Jádrové objednávky se očekávají beze změny.

V 15:00 přijde na řadu S&P Case Shiller index, který měří cenu rodinných domů ve 20 městech a který se za prosinec očekává o 3,6% níž než v listopadu, kdy index také propadl a to o 3,7%. Posledním reportem bude spotřebitelská důvěra v 16:00, která se v únoru očekává vyšší na 63,1 z 61,1.

Volatilita CHF a GBP by se mohla zvýšit v 18:30 a také ve 20:00, kdy dočasný šéf Švýcarské národní banky Jordan a zástupce guvernéra Bank of England Tucker budou přednášet své projevy v Curychu respektive v Londýně.

Patrik Urban
Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE