Zámoří uzavírá na denních maximech

28.02.2012 | , Fio banka
INVESTICE


O konečném výsledku dnešní obchodní seance rozhodly závěrečné hodiny, kdy se americké indexy po večerním poklesu odrazily od startovní...

...čáry k umírněným ziskům. Dow Jones připsal 0,20 %, S&P 500 posílil o 0,33 % a Nasdaq vzrostl o 0,69 %.

Na trzích dnes investory ovlivňovaly zejména makroekonomická data. Prvotní nevýrozaný vývoj byly vyvolán slabými objednávkami zboží dlouhodobé spotřeby. Svým dílem přispěly i nadále padající cen nemovitostní v amerických velkoměstech. Růstový impuls se dostavil až se spotřebitelskou důvěrou, která výrazně vzrostla a blíží se k před-krizovým úrovním. Díky těmto faktorům a především závěrečné kupní rally tak dnes americké indexy pokračovaly v rostoucím trendu zahájeném na počátku roku.

Technologie potvrdila nákupní náladu i mezi blue-chips tituly indexu Dow Jones, kde se nejlépe vedlo Microsoft (MSFT; +1,55 %) a Intel (INTC; +1,32 %). Dnešní růst se naopak nejvíce vyhnul American Express (AXP; -0,78 %).

Z jednotlivých odvětví dnes nejlepší den zažily technologie (+0,88 %) a spotřebitelské služby (+0,82 %). V červeném zůstaly utility (-0,47 %) a díky klesající ropě také sektor ropa/plyn (-0,10 %).


Miloslav Veselý
Fio banka, a.s.

Autor článku

Veselý Miloslav  

Články ze sekce: INVESTICE