FX: Obchody z pohledu korelace a síly měn

06.03.2012 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Obecně se dá říci, že na trhu probíhá korekce risk-on nálady minulých týdnů.

Síla měn

Britská libra by se dala považovat za vítěze minulého týdne a japonský yen umazává aktuálně část svých ztrát. Naopak kanadský, novozélandský i australský dolar korigují své zisky. Obecně se dá říci, že na trhu probíhá korekce risk-on nálady minulých týdnů.

Korelace

Dlouhá pozice od 0.8280 se na páru EURGBP jeví jako rozumná. Případný short by z hlediska korelací byl vhodný na úrovni 0.8470 (0.85). Korekční obchody long USDCAD a short GBPJPY již měly možnost proběhnout. Pokud obchodujete křížové páry sestavené z korelujících majors, pak lze dosáhnout lepších vstupů umístěním čekajících příkazů u hranic S/R ve směru předpokládaného pohybu, než přímý vstup za market. Vzhledem k situaci na trhu bych tento postup doporučil. Začíná se rýsovat možnost vstupu do obchodu DJI30xDAX30 resp. DAX30xCAC40.  Rozchody v korelacích jsou ale prozatím cca poloviční oproti hodnotám vhodným pro vstup.



Výhled

Na trzích se probíhá korekce risk-on nálady. Královský pár EURUSD se odrazil od své SMA200 na D1, oscilátor Stochastic klesá z oblasti překoupení. EURUSD má prostor k poklesu na 1.2860 a 1.2640. Na druhé straně ve směru up je hranicí již zmiňovaná SMA200 na D1, která má nyní hodnotu 1.3427.


Přeji úspěšný a čitelný týden !

Mike_I

Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE