Posílí nebo oslabí dolar ke koruně?

30.12.2003 | , Finance.cz
INVESTICE


Vývoj na měnových trzích byl v roce 2003 velice zajímavý. Jen málokdo by si začátkem roku vsadil na euro. Kdo ale dobře zanalyzoval, ten slaví. Euro k dolaru výrazně posílilo. Jak to ale bude v roce 2004? Co na to odborníci?

Na našem serveru pro čtenáře připravujeme mnoho zajímavých aplikací a služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenstvi na adrese http://poradna.finance.cz Pokud Vás zajímají názory odborné veřejnosti neváhejte a ptejte se.

Stejně se ptá i náš čtenář na možný další vývoj dolaru, eura a koruny:

"Dobrý den Chtěl bych se zeptat, jaký je Váš názor na další vývoj české koruny k USD. Dostávám příjem v USD z USA a v tuto chvíli je kurz více než nevýhodný. Děkuji"

Pan Petr Švéda z Böhm & partner a.s. odpovídá:

"Dobrý den, osobně si myslím, že současný negativní vývoj USD ještě není u konce a další propad americké měny zejména vůči euru a yenu, ale i koruně bude s největší pravděpodobností v nejbližším období pokračovat. Podle některých analytiků je možné, že se v příštím roce kurz USD/CZK propadne i pod 24,- (konkrétně tuto analýzu nedávno zveřejnila Deutsche bank). Ovšem odhadovat krátkodobý i dlouhodobý vývoj kurzu měny je velice obtížné, neboť do hry vstupuje celá řada faktorů, ať už ekonomických tak i politických."

Autor článku

Pavel Nesejt  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE