Forex – USD/JPY, denní komentář

13.04.2012 | , HighSky Brokers
INVESTICE



Jen se dnes k dolaru obchoduje kolem čtvrtečních konečných úrovní 80,9. Korekce z ročního maxima 84,2 klesajícím kanálem pokračuje s respektem ke spodní hranici  kanálu (dnes 80,7). V dohledu již jsou 80,5 (minum ze 7.března a 11.dubna) a 80,1 (50% Fibonacci). Trh se ale na druhou stranu vzdálil od stropu pásma překoupenosti denních a týdenních oscilátorů, případným signálem obnovení býčího trendu bude potvrzené překonání bariér vrcholících  82,2 – 82,6.



usdjpy, denní komentář



Z pohledu tohoto roku, jen se nachází v silném depreciačním kanálu, který vymazal několik klíčových technických limitů. Korekce mohou zachytávat pásma 80,0-82,2 případně až 78,0. Technický vývoj posledních týdnů (impulsivní růst, snadno překonaný 200-MA a jeho pokles pod 100 MA poprvé od srpna 2010), fundamentální důvody (model platební bilance, oživení americké ekonomiky a v posledních dnech výrazný posun americké výnosové křivky, kdy Fed spíše naznačuje neochotu dále posilovat ultraexpanzivní monetární politiku, potíže japonské ekonomiky a snaha BoJ bránit dalšímu sílení jenu) a analýza sentimentu (podpořená růstem dolaru) nicméně ve středně a dlouhodobém pohledu signalizují dobrou pravděpodobnost pokračování býčího trhu a stabilizaci dekády trvajícího silného medvědího trendu. Makroekonomické i finanční indikátory mluví pro silnější dolar.



Trh dnes bude čekat na březnový index CPI/index CPI bez cen potravin a energií USA (14.30 SEČ), který by měl vykázat určité zklidnění mírně zvýšení inflace.



Josef Kvarda

Analytik



 


Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE