Index S&P 500: Výhled podle technické analýzy

10.06.2012 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Uplynulý týden se diametrálně lišil od toho předchozího. Po výprodejích nastala...

Uplynulý týden se diametrálně lišil od toho předchozího. Po výprodejích nastala rally v důsledku přeprodaných podmínek. V úterý cena mírně posílila a ve středu jsme se dočkali dne s letošním nejvyšším přírůstkem. Obvykle taková situace netrvá dlouho. V pátek ovšem cena zřetelně uzavřela nad 20denním klouzavým průměrem a pravděpodobně bude pokračovat výše a otestuje důležitou rezistenci 1340, o které jsme informovali již v minulém komentáři.

Rally, která přichází po výprodejích, obvykle netrvá dlouho. Trh je ve fázi, kdy je cena hodně ovlivňována každodenními zprávami a nemá jasný směr, takže propady budou střídat silné růsty. Nejbližší supporty jsou na 200denním klouzavém průměru (1288) a na minimální ceně z pondělí 4. června (1266). Nejbližší rezistence leží na hladině 1340.

Vývoj akciového indexu S&P 500:



Index volatility VIX (Index strachu) se v pondělí skoro vyšplhal na 28 a signalizoval pokračování v medvědím trendu. Od úterý ovšem začal rychle klesat, což je pro akcie pozitivní znamení. Zatěžkávací zkoušku zažijeme u hladiny 21 - pokles a denní zavírací cena pod touto oblastí významně podpoří růst na indexu S&P 500.

Vývoj indexu volatility VIX:



Závěr:

Další vývoj bude jasnější podle vývoje indexu S&P 500 okolo 1340 bodů. V případě prolomení nahoru nastane nákupní signál a střednědobé indikátory se obrátí býčím směrem. Celou situaci podpoří index VIX, když klesne pod hodnotu 21 a dostane se do předchozího rozpětí, kde byl od března do poloviny května.

Je jasné, že je letošní červen významným měsícem, protože přinese zásadní informace, které ovlivní další směr na trzích. 17. června v Řecku proběhnou volby, 18. až 19. června bude zasedání G20 v Mexiku, 19. až 20. června zasedá FOMC a Ben Bernanke se chystá na svou čtvrtletní tiskovou konferenci, kde se i přes výroky v uplynulém týdnu čeká jasnější vyjádření k možnému kvantitativnímu uvolňování (QE3).

Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE