EUR/USD se stále drží poblíž dvouletého minima

13.07.2012 | , FXstreet.cz
INVESTICE


Evropská měna (EUR) se na finančních trzích stále pohybuje poblíž svého dvouletého minima...

Evropská měna (EUR) se na finančních trzích stále pohybuje poblíž svého dvouletého minima proti dolaru na hranici 1,2200. Euro dostalo další ránu pod pás, když agentura Moody’s snížila o dva stupně rating Itálie na úroveň Baa2, tedy pouze dva stupně nad junk.

Intradenní vývoj měnového páru EUR/USD:


Dnešního zřejmě nejdůležitějšího čísla jsme se již dočkali, když Čína zveřejnila svůj hospodářský růst za Q212. Její ekonomika vzrostla o 7,6 % y/y po 8,1 % ve Q1, což bylo prakticky v souladu s očekáváním trhu. Jedná se však o nejnižší výkonnost za poslední tři roky. I tak to však stačilo na určité uvolnění napětí na trzích, když se objevovaly spekulace, že by ekonomika mohla zpomalit mnohem razantněji. Pozitivně reagoval především australský dolar (AUD), pro něhož je ekonomický vývoj v Číně klíčovým. Čína je totiž prakticky jediný a nejdůležitější exportní trh Austrálie.

Dnešní důležité události 

Dnes bude v USA zveřejněn předběžný odhad spotřebitelské důvěry michiganské univerzity. Dále se dočkáme tamějších cen průmyslových výrobců (index PPI), které by měly klesnout o 0,5 % m/m.

Autor působí ve forex společnosti www.fxstreet.cz

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE