Operátor Verizon uveřejnil výsledky v souladu s odhady, investory ovšem mírně zklamaly

19.07.2012 | , Fio banka
INVESTICE


Verizon Communications (VZ), druhý největší americký telekomunikační operátor, dnes uveřejnil hospodářské výsledky za druhý kvartál, ve...

...kterém zaznamenal 19% nárůst zisku

Čistý zisk rostl na 4,29 mld. USD z loňských 3,6 mld. USD. V přepočtu na akcii zisk dosáhl 0,64 centů, tudíž skončil v souladu s odhady. Přechod uživatelů k chytrým telefonům, na kterých lze jednoduše surfovat na webu a prohlížet videa, pomohl Verizonu navýšit tržby o celkových 3,7 % na 28.6 mld. USD. Konkrétně tržby za poskytnutí bezdrátového připojení k internetu a datových služeb rostly o 18,5 %.

Naopak příjmy z firemního segmentu či z poskytování připojení k telefonu, televizi a internetu skrze optickou síť zklamaly. Lidé se přesouvají hlavně k bezdrátovým technologiím.

Dceřiná společnost Verizon Wireless zaznamenala v druhém čtvrtletí 888 000 nových zákazníků ve srovnání s 1,3 mil. před rokem. Zisková marže v bezdrátovém segmentu vzrostla na rekordních 49 %. Verizon vede v pokrytí USA novou internetovou technologií LTE, kterou již pokrývá 337 měst, tj. cca 75 % americké populace.

Společnost, jenž vyplácí dividendu již od roku 1984, si v tomto roce připsala 12,54 %. Momentálně ovšem po výsledcích akcie oslabují o 2,4 % na 44,79 USD.

Zdroj:


Áron Berezkin
Fio banka, a.s.

Autor článku

Berezkin Áron  

Články ze sekce: INVESTICE