Nejoblíbenější akcie mezi hedge fondy

29.08.2012 | , Colosseum, a.s.
INVESTICE


Společnost Goldman Sachs pravidelně zveřejňuje seznam nejpopulárnějších akcií mezi hedge fond manažery. Níže je uvedeno deset nejpopulárnějších …

Společnost Goldman Sachs pravidelně zveřejňuje seznam nejpopulárnějších akcií mezi hedge fond manažery. Níže je uvedeno deset nejpopulárnějších akcií.

Z obrázku 1 je zřejmé, že nejpopulárnějším titulem již několik čtvrtletí zůstává společnost Apple (AAPL), jejíž akcie drží v portfoliu 230 hedge fondů. Na druhém místě je technologický gigant Google (GOOG), na třetím pak Microsoft (MSFT). Při pohledu na jednotlivé sektory zjistíme, že největší zastoupení mají technologie (AAPL, GOOG, MSFT, QCOM), na druhém místě je bankovní sektor (JPM, C, WFC) a na třetím farmaceutický sektor (JNJ, PFE). Za pozornost dále stojí společnost Eastman Chemical (EMN), v níž hedge fondy vlastní 18% tržní kapitalizace. Případné ukončování pozic by pravděpodobně vedlo k vysoké volatilitě a výrazným propadům.

Ve čtvrtém sloupci na obrázku 1 je uvedena výnosnost jednotlivých akcií od počátku letošního roku. Z tabulky je zřejmé, že první místo obsadila jednoznačně společnost Apple se 66,27%. Na druhém místě je firma Eastman Chemical se 42,83%, na třetím pak banka Wells Fargo (23,84%), která patří mezi největší akciové pozice miliardáře Warrena Buffetta.

Obrázek 1: 10 nejpopulárnějších akcií mezi hedge fondy (Zdroj: Goldman Sachs)


Na obrázku 2 je znázorněno doporučení analytiků u 10 nejpopulárnějších akcií mezi hedge fondy. Nejvíce doporučení BUY (nákup) mají akcie společnosti Qualcomm (87,6%), na druhém místě je firma Apple (86%), na třetím pak společnost Eastman Chemical (84,6%). Nejnižší počet BUY doporučení mají akcie banky JPMorgan Chase (63,2%).

Obrázek 2: Doporučení analytiků u 10 nejpopulárnějších akcií mezi hedge fondy (Zdroj: Bloomberg)


Z pohledu technické analýzy jsou zajímavé především 4 tituly. Akcie společnosti Apple vyrazily na nová maxima. V silném růstovém trendu se nachází akcie firmy Pfizer. Akcie společnosti Google a Wells Fargo testují rezistence.

Obrázek 3: Týdenní graf akcií Apple (Zdroj: eSignal)


Obrázek 4: Týdenní graf akcií Google (Zdroj: eSignal)


Obrázek 5: Týdenní graf akcií Pfizer (Zdroj: eSignal)


Obrázek 6: Týdenní graf akcií Wells Fargo (Zdroj: eSignal)


 

NA TUTO ZPRÁVU SE MŮŽE VZTAHOVAT VYHLÁŠKA Č. 114/2006 SB., O POCTIVÉ PREZENTACI INVESTIČNÍCH DOPORUČENÍ. V TÉTO ZPRÁVĚ JE UVEDENA OSOBA, KTERÁ PRO SPOLEČNOST TUTO ZPRÁVU VYTVOŘILA NEBO PŘIPRAVILA. SPRÁVNÍM ÚŘADEM, KTERÝ NAD SPOLEČNOSTÍ VYKONÁVÁ DOZOR, JE ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA. DLE NÁZORU SPOLEČNOSTI NEEXISTUJÍ OKOLNOSTI, KTERÉ BY MOHLY NARUŠIT OBJEKTIVITU TÉTO ZPRÁVY. ODMĚNA OSOB, KTERÉ SE PODÍLELY NA TVORBĚ TÉTO ZPRÁVY, NENÍ ODVOZENA OD OBCHODŮ SPOLEČNOSTI. PŘÍPADNÝ STŘET ZÁJMŮ VE VZTAHU K TÉTO ZPRÁVĚ JE UPRAVEN VNITŘNÍMI PŘEDPISY SPOLEČNOSTI.
VÝSLEDKY MINULÉHO OBDOBÍ NEJSOU ŽÁDNOU ZÁRUKOU PRO BUDOUCÍ VÝVOJ. OBCHODOVÁNÍ NA FINANČNÍCH TRZÍCH JE RIZIKOVÉ. MOŽNOST ZTRÁTY NELZE VYLOUČIT A KAŽDÝ OBCHOD JE SPOJEN S URČITÝM RIZIKEM. DŘÍVE, NEŽ SE ROZHODNETE INVESTOVAT, SI PŘEČTĚTE POUČENÍ O RIZICÍCH.

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE