Souhrn 26.3. na trzích USA

29.03.2004 | , Proventus Finance
INVESTICE


Týden byl ukončen klidným obchodováním   Bouřlivý týden ukončily akcie klidnou seancí, ktdyž hodnoty indexů zaznamenaly pouze mírné ztráty. Dow Jones industrials ztratil necelých 6 bodů, technologický Nasdaq Composite klesl o 7 bodů a...

a Standard & Poor’s 500 o 1 bod. Klidný konec týdne, který odstartoval pondělním poklesem Dow 30 o 121 bodů a pokračoval čtvtečním 171 bodovým rally. Nejlepšími akciemi z Dow 30 v pátek byly od konglomerátu General Electric. Důvodem je sdělení Merrill Lynch, že přidává akcie GE do listiny nejvíce doporučovaných.

Akcie retailové firmy Albertsons klesly o 3,5% poté, co společnost ohlásila nákup divize Shaws od britské společnosti J Sainsbury Plc za 2,5 miliardy dolarů. Tento obchod pomůže Sainsbury získat hotovost a opustit americký trh. Albertson naopak získá hustou síť obchodů na severovýchodě, kde Shaws vlastní 202 obchodů.

 Demokratický prezidentský kandidát John Kerry odkryl svůj ekonomický plán, který obsahuje restrukturalizaci korporátních daní a úmysl eliminovat daňové výhody, které dávají podnikům motivaci umísťovat pracovní místa v zahraničí. Kerry hodlá prosadit sníženích firemních daní z 35% na 33%.

Osobní příjmy vzrostly v únoru meziměsíčně o 0,4% oproti revidovanému lednovému růstu o 0,3%. Ekonomové očekávali nárůst o 0,3%. Růst osobních výdajů se v minulém měsíci zpomalil, když vzrostl meziměsíčně o 0,2% ve srovnání s lednovým růstem o 0,5%. Ekonomové očekávali nárůst o 0,4%.

Krátce po otevření trhů dala trhu dobrý signál lepší než očekávaná hodnota spotřebitelské nálady. Univerzita v Michiganu sdělila, že konečné březnové číslo činí 95,8 ve srovnání s únorovou hodnotou 94,4 a předběžnou březnovou hodnotou 94,1. Index současných podmínek vzrostl z 105,7 na 106,8 a složka očekávání vzrostla z 88,5 na 88,8. Hlavním důvodem obav je stále zaměstnanost.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE