Založte si účet a bojujte o nové auto

01.10.2012 | , Finance.cz
INVESTICE


Dnešním dnem začíná první kolo investiční soutěže společnosti Bossa. V průběhu tří týdnů můžete investovat do měn, indexů či komodit. Nejúspěšnější hráči postoupí do druhého kola, kde se utkají o hlavní výhru - hybridní automobil Honda. 

Do soutěže společnosti Bossa se mohou zapojit začínající i zkušení investoři. Po úspěšné registraci získá každý přihlášený demo účet s třiceti tisíci korunami. Vybraní hráči postoupí do druhého kola, kde se již bude obchodovat na reálných účtech. Kdo nejlépe zhodnotí vložených deset tisíc korun, vyhrává novou Hondu. Zkrátka nepřijdou ani ostatní hráči.

Registrace a instalace obchodní platformy

Registrace do prvního kola soutěže je velmi snadná a zabere jen pár minut. Navštivte internetové stránky společnosti Bossa a vyplňte všechna pole v registračním formuláři. Před odesláním zadaných údajů se seznamte s pravidly soutěže, označte políčko s udělením souhlasu ke zpracování osobních údajů, opište speciální kód a klikněte na ikonu SOUHLASÍM. Na uvedenou e-mailovou adresu vám budou zaslány přihlašovací údaje a odkaz ke stažení obchodní platformy. Po instalaci se ukáže přihlašovací okno, kde vyplníte zaslané jméno a heslo.

V prvním kole máte k dispozici 30 tisíc korun

Po úspěšném přihlášení se otevře základní okno aplikace. Na obchodním účtu máte k dispozici 30 tisíc korun. Od 1. do 19. října se můžete seznamovat s obchodní platformou, sledovat trhy, zkoušet zvolené strategie a bojovat o postup do druhého kola. Pokud s obchodováním teprve začínáte, doporučujeme navštívit některý ze seminářů či webinářů. Zde se dozvíte vše potřebné k ovládání obchodní aplikace a uvidíte obchodování naživo. Na začátku se seznamte i s popisem jednotlivých investičních nástrojů a obchodními hodinami.

Učte se a nehrajte vabank

I když je cílem prvního kola soutěže postoupit do soutěžního kola, nesnažte se od začátku investovat všechny peníze do jediného instrumentu. Obchodovat můžete s měnami, vybranými indexy, komoditami i obligacemi. Celkovou částku na účtu si rozdělte na několik částí, vyhnete se tak riziku, že celý účet „vymažete“ během několika hodin. Za rozumné lze zpočátku považovat například investice ve výši 10 až 15 procent z částky na účtu.

Podle čeho investovat?

Obchodní aplikace umožňuje spekulovat na růst i pokles vybraného instrumentu. Všichni investoři na trhu se snaží hledat nejlepší ceny a prodávat po dosažení stanoveného zisku. Ke správnému ocenění využívají zkušení obchodníci závěry fundamentální a technické analýzy. Vyplatí se sledovat i celkovou náladu na trhu (pozn. touto oblastí se zabývá psychologická analýza).

V investiční soutěži bude pravděpodobně nejvíce účastníků sledovat hlavní události na trzích (např. významná politická rozhodnutí, kroky centrálních bank, makroekonomická data apod.) a výstupy technické analýzy. Aktuální i očekávané události najdete na internetových stránkách společnosti Bossa (informační zóna).

Obchodní platforma Meta Trader neslouží pouze k zadávání nákupních a prodejních příkazů a sledování aktuální situace na trhu, ale nabízí i celou řadu technických indikátorů. Sledovat můžete například trendy, jednotlivé formace, nová maxima a minima či klouzavé průměry.

Soutěžte s námi!

Do soutěže společnosti Bossa se zapojí i redakce serveru Finance.cz. Našim hlavním cílem ovšem nebude dosáhnout maximálního zhodnocení počátečního vkladu, ale ukázat, jak obchodovat. Každé pondělí se s vámi podělíme o naše tipy. Ukážeme, do čeho jsme se rozhodli investovat, co nás k investici do vybraného nástroje vedlo a jak jsme byli úspěšní. Nabídneme i konkrétní ukázky obchodů s využitím technických indikátorů.

Autor článku

Roman Müller  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: INVESTICE