New Yorská burza pod vodou

30.10.2012 | , Cyrrus
INVESTICE


Dnešní obchodní den přinesl změnu nálady. Krátce po otevření trhů se evropské indexy vydaly cestou růstu. Už během dopoledne se ale růst stabilizoval a od té doby je jen málo volatilní. Hlavním tématem dnešního obchodního dne jsou opět výsledky evropských firem. Dnes reportovaly své výsledky banky. Jako první Deutsche Bank, která vykázala velmi dobrý zisk a také pravděpodobné splnění podmínek kapitálové přiměřenosti Basel 3 a během dne vystoupala až na +4,5 % při ceně 34,75 EUR. Dále reportovala své výsledky společnost Erste Group Bank, která vykázala výsledky v souladu s očekáváním a také potvrdila celoroční výhledy. Během dne rostla až o + 5,5% při ceně 475 CZK.

Americké trhy zůstaly dnes, stejně jako včera, zavřeny z důvodu nebezpečí hurikánu Sandy a také značného poškození parketu na burzách v New Yorku. Podle všech informací budou americké burzy už zítra otevřeny. Poprvé od roku 1888 zůstala burza více než 1,5 dne zavřena z důvodu počasí. Vzhledem k tomu, že je zítra konec měsíce a portfolio manažeři velkých investičních fondů budou obměňovat své pozice, lze očekávat zvýšenou volatilitu u akcií jak amerických, tak evropských. I americké společnosti dnes reportovaly své výsledky, z nichž vyberu společnost Ford, která překvapila a výrazně předčila očekávání analytiků. Vykázala výrazně vyšší zisk na akcii a tržby. Cena akcí by tedy mohla zítra při otevření trhů výrazně posílit.

DAX aktuálně + 1 % na hodnotě 7.272 bodů, PX + 1,3 % 970 bodů, IBEX + 1,2 % 7.803 bodů. Výnosy španělských a italských dluhopisů dnes mírně klesají, zatímco německé výrazněji posilují. Lehká americká ropa WTI po proběhlém hurikánu mírně posiluje a lze očekávat další růst ceny při sice vyšších zásobách ropy, ale mnohem nižších zásobách benzinu. Severomořská ropa BRENT se dnes pohybuje kolem nuly.

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE