Futures kontrakt 10letého T – Note po amerických volbách sílí

07.11.2012 | , HighSky Brokers
INVESTICE



Futures kontrakt 10letého T – Note posiluje o 0,4% d/d na 133,1 s podporou vítězství Obamy a tedy signálem pokračování současné expanzivní monetární politiky a nejistoty nad kompromisem o redukci deficitu veřejných financí. Trh momentálně připomíná sendvič s cenou mezi podpůrným pásmem 132,1 – 132,7 (podpořeného 131,7 a 131,2) a rezistenční zónou 133,4 – 134,1.



10ytnote, denní komentář



Americké volby a vítězství současného prezidenta, udržení převahy republikánů ve sněmovně reprezentantů respektive demokratů v senátu znamená pokračování současné politiky. Nejistota nad dalším směřováním fiskální politiky trvá. Prezident bude chtít odvrátit fiskální útes respektive recesi ekonomiky a zřejmě navrhne zmírnění nyní nastavené fiskální redukce. Ovšem republikáni ještě před volbami naznačovali neochotu zvýšit daně lidí s vyššími příjmy.



Dlouhodobě, trh pokračuje v růstu s podporou hlavního fundamentálního tématu, investicemi do bezpečných aktiv. To vyplývá z růstu nejistoty a obav z prohlubující se dluhové krize Eurozóny. Ty jsou vyostřené nejasným vývojem v Řecku a Eurozóně respektive světové ekonomiky. Navíc hrozí plánované omezení fiskální expanze USA začátkem příštího roku. Oživení americké ekonomiky tak slábne (viz. zpomalení růstu ek. aktivity a zaměstnanosti na nevýraznou úroveň).



Josef Kvarda

Analytik

HighSky Brokers


Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE