Libra na dnešní zasedání centrální banky nereaguje

06.12.2012 | , BOSSA
INVESTICE


Britská centrální banka (BoE) dnes neudělala žádné kroky ke změně své monetární politiky. Pasivní postoj národní banky je v rozporu s názory britského ministra financí George Osborna, který ve středu přiznal, že růst britské ekonomiky v následujících třech letech bude pomalejší, než se očekávalo. Pesimisticky se vyjádřil i ke snahám vlády snížit veřejný dluh na příští rok.
Po dvoudenním jednání národní banky se devítičlenná monetární komise usnesla na zachování úrokových sazeb na hodnotě 0,5% a neposkytnutí dalších výdajů na nákup obligací.
Britská ekonomika za poslední 3 měsíce (4. kvartá)l zpomalovala, posílení se nedočkala ani tento týden, kdy byly zveřejněny výsledky PMI indexu ze stavebního sektoru, jehož hodnota 49,3 bodu znamená propad a kontrakci v sektoru.
Ekonomové se přou o dalším vývoji monetární politiky v Anglii. Otázkou zůstává, zda národní banka začne opět nakupovat nová aktiva. Tato otázka bude zodpovězená nejdříve až v únoru, kdy Británie zveřejní svoji monetární politiku pro další čtvrtletí.
Libra pokračuje v posilování proti americkému dolaru a drží se v růstovém kanálu. Jednání národní banky trh nijak výrazně neovlivnilo.



Zdroj:Reuters
 

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE