Ranní komentář pro 11.1.2013

11.01.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


Hlavní události: Nejsledovanější včerejší událostí bylo zasedání ECB a následná tisková konference guvernéra Draghiho. Bankovní rada ponechala hlavní úrokovou sazbu na 0,75 % s tím, že v druhé polovině letošního roku očekává oživení evropské ekonomiky.

USA:

  • Obchodování v USA se neslo v optimistickém duchu při absenci výraznější kurzotvorné zprávy. Obchodníci tak reagovali na několik dílčích událostí, hlavně tedy na lepší čínské exporty a poměrně optimistické vyjádření Draghiho. Index S&P 500 se dostal na nejvyšší zavírací hodnotu od prosince 2007.

EVROPA:

  • Evropská dluhová krize se v současnosti dostala mimo hlavní zájem investorů, kteří se spíše soustředí na dění v USA. Včera zveřejněná data ohledně řeckého vývoje nezaměstnanosti tak zůstala naprosto bez povšimnutí. Nezaměstnanost přitom vzrostla na nový historický rekord, tedy 26,8 %.

ASIE:

  • Japonská vláda dostála svým slibům a představila balíček stimulů na podporu recesí a deflací zmítané ekonomiky. Jeho objem je 116 mld. USD a očekává se, že se ke stimulům brzy přidá i BOJ a dále uvolní svou měnovou politiku.

Celý komentář ke stažení zde zde (319,52 KB)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE