Ranní komentář pro 30.1.2013

30.01.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


HLAVNÍ UDÁLOSTI: Dnes končí dvoudenní zasedání měnového výboru americké centrální banky. Večer bude oznámena výše sazeb, která dle všech odhadů zůstane blízko nule. Ač tentokrát bez tiskové konference Bena Bernankeho, i přesto čekáme vyjádření zejména ohledně plánovaného konce QE3. V zápisu z minulého zasedání několik centrálních bankéřů uvažovalo, že by QE3 mohlo skončit již v letošním roce. Nicméně dle ankety, kterou provedla agentura Bloomberg mezi ekonomy a analytiky, by dnes Fed mohl naznačit pokračování až do příštího roku.

USA:

  • Hlavním tématem dnešního dne bude zveřejnění HDP za 4Q loňského roku. Vzhledem k tomu, že USA a Čína jsou v současnosti hlavními důvody mírného postupného růstu akciových trhů, bude tento ukazatel extrémně důležitý a může mít na dnešní obchodování velký vliv.
  • Americké indexy jsou blízko historických maxim. Například index S&P 500 je jen 4% pod globálními maximy z roku 2007 a index Dow Jones je jen 2% pod historickými maximy. I přes tyto vysoké úrovně se stále nezdá, že by měla přijít výrazná korekce. Jedním z pozitivních vlivů je probíhající výsledková sezóna v USA, kde prozatím 75 % firem reportovalo překvapení na úrovni zisku.

KORPORÁTNÍ ZPRÁVY:

AMAZON

  • Největší internetový prodejce Amazon včera reportoval výsledky za 4Q. Ač tržby dopadly dle očekávání, zisk očekávání téměř dvojnásobně předčil a provozní marže se oproti loňskému roku zdvojnásobila. Amazonu pomohla jednak nad očekávání dobrá vánoční nákupní horečka, ale také strategie investic do nových skladovacích prostor. Ty by měly firmě zajistit kratší dodací lhůty a přilákat tak další zákazníky.

Celý komentář ke stažení zde zde (97,13 KB)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE