Kanada věří v lepší zítřky

12.02.2013 | , BOSSA
INVESTICE


Šéf centrální banky Kanady (BoC) a nastávající šéf centrální banky Velké Británie Mark Carney dnes na tiskové konferenci vyjádřil svůj názor na domácí i světovou ekonomiku. Kanadské HDP v roce 2012 pravděpodobně rostlo méně, než se očekávalo a podle Carneyeho nedosáhne na predikovaný 2 procentní růst.

Komentoval také globální rizika ekonomiky. Za největší problém současnosti považuje starosti okolo společné evropské měny a americký fiskální útes, zároveň však pochválil představitele těchto ekonomik za snahu o redukci rizik. BoC se domnívá, že evropská recese bude trvat déle, než se původně očekávalo, nicméně Evropa je podle Carneyho lepším místem pro život než byla v říjnu.

Pozitivně vidí vývoj americké ekonomiky i navzdory předpokládanému zpomalení ekonomiky v důsledku nekončících debat o státním rozpočtu. Jako tahouna americké ekonomiky vidí trh s bydlením a nové korporátní investice. Kanada tak podle šéfa BoC bude těžit z postupně zlepšujícího se stavu největší ekonomiky světa.

Měnový pár USD/CAD se dnes v dopoledních hodinách vrátil k předchozím maximům 1,0086. Na tuto rezistenci nedokázal rázně zareagovat a vše nasvědčuje tomu, že se dočkáme cenové formace „ dvojitý vrchol." Denní graf také vytváří reverzní svíčku pinbar, která sice nemá adekvátně dlouhý stín, ale mohla by napomoci dalšímu výprodeji.
 

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE