Býčí nálada nepolevuje

13.02.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


I dnes trhy pokračují v růstové seanci, aniž by k tomu přispěl nějaký zásadní nový fundament. V noci na dnešek pokračovalo zasedání G7, kde hlavní znepokojení představuje slábnoucí jen. Členové tak dávají najevo svůj postoj k slabému jenu před pátečním zasedáním skupiny G20. Zvýšená pozornost o japonskou měnu může zbrzdit aktuální oslabování, minimálně do pátečního summitu, kde se proti pravděpodobně vysloví i zástupci zemí BRIC. Cílem bude zabránit tzv. měnovým válkám mezi hlavními měnami a jejich devalvování.

Dnes jsme se dočkali výsledků tuzemské společnosti a to Komerční banky. Dá se říct, že čísla byla lehce nad očekáváním analytiků. Jediné, co mohou investoři vyhodnotit negativně, je oznámení dividendy ve výši 230 CZK, což je na spodní straně očekávání. Aktuálně KB 3.908 Kč (+1,5 %).

Z drahých kovů stojí za zmínku platina, která se pomalu blíží svým maximům za poslední rok. Cena je tažena informacemi ze Zimbabwe. Tamní vláda hodlá zabavit půdu určenou k těžbě platiny společnosti Zimplats Holdings Ltd., což je největší těžební společnost platiny v této zemi. Aktuálně platina obchoduje na hodnotách 1.726 USD (+0,9 %).

Německý DAX aktuálně obchoduje na hodnotě 7.728 bodů (+0,9 %), S&P500 1.524 bodů (+0,3 %), PX 1.009,84 (+0,75 %).

Autor článku

Články ze sekce: INVESTICE