Ranní komentář pro 21.2.2013

21.02.2013 | , Cyrrus
INVESTICE


HLAVNÍ UDÁLOSTI: Včera byl zveřejněn zápis ze zasedání americké centrální banky známý jako Fed Minutes. Objevily se zde hlasy za zvýšení flexibility Fedu při výkonu QE3, což by spočívalo především v možnosti postupně zpomalovat uvolňování, omezením objemů dluhopisů, které nakupují. Někteří členové jsou však ostře proti. V zápisu nejsou zmínky o debatě týkající se termínu ukončení QE3. Cíle, které měly tyto operace naplnit, jsou však ještě vzdálené. Nezaměstnanost je ještě zhruba 1 % nad cílem a inflace je zatím 1,6 %, což ještě dává prostor dalšímu uvolňování likvidity. Inflační strop, který Fed kvantitativním uvolňováním nechce přesáhnout je 2,5 %. Na trzích se přesto již objevují obavy z předčasného ukončení QE3.

ASIE

Čína

  • Z Číny přicházejí varovné signály z trhu s nemovitostmi. Vláda se obává možné nemovitostní bubliny a nabádá lokální představitele, aby se snažili tento trh utlumit. Toho by se mělo dosáhnout omezením spekulativních obchodů s nemovitostmi, například prostřednictvím administrativních nařízení, nebo daní. To by utlumilo akceleraci ekonomického růstu.

KORPORÁTNÍ UDÁLOSTI

RHK

  • Společnost vykázala zisky i tržby, které byly in-line s tržním očekáváním. Výhled do roku 2013 je z pohledu společnosti „opatrně optimistický“. Tento výhled je však pod odhady analytiků. Tato zpráva je chápána jako negativní a může způsobit záporný vývoj cen akcií.

Allianz

  • Výsledky za 4Q jsou lepší než odhady a to na všech úrovních. Obavy však plynou z pomalého růstu rozvojových zemí. Celkově jde však o pozitivní zprávy.

Celý komentář pro stažení zde zde (91,53 KB)

Autor článku

 

Články ze sekce: INVESTICE